Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σχετικά με το "Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν." και την δήλωση που μας δόθηκε για να υπογράψουμε.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής "Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ", προς ενημέρωσή σας.



Επίσης, σας παραθέτουμε απόσπασμα από ενημερωτικό blog γονέων σχετικά με το θέμα.

Παλίνδρομο test:Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υπογράψετε να γίνει στα παιδιά

Του Κώστα Μιλόβα

Μετά τα ερωτήματα που τέθηκαν στην ομάδα μας στο Facebook Γονείς αναφορικά με το Παλίνδρομο τεστ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ή που ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του σε σχολεία της Χώρας μας και την απαίτηση των Γυμναστών των σχολείων που πρόκειται να ξεκινήσουν την εφαρμογή που προγράμματος, να συγκαταθέσουν οι γονείς, στην πραγματοποίηση του εν λόγω τεστ στα ανήλικα παιδιά τους θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας το συγκεκριμένο Τεστ είναι για μια δοκιμασία αντοχής κυρίως της καρδιάς. 

Σχετικές πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων

«Oι δοκιμαζόμενοι τρέχουν παλίνδρομα (πήγαινε - έλα) μέχρι εξάντλησης, σε μια απόσταση 20 m που ορίζεται από δύο παράλληλες γραμμές και με ρυθμό που αυξάνει προοδευτικά κάθε λεπτό και καθορίζεται από ηχητικά σήματα που δίνονται από ένα κασετόφωνο. 

Tο χρονικό στάδιο στο οποίο ο δοκιμαζόμενος θα σταματήσει το τρέξιμο αποτελεί και το δείκτη της καρδιοαναπνευστικής του αντοχής»



Όπως όλα δείχνουν μιλάμε για ένα επίπονο και επικίνδυνο τεστ που καλό θα ήταν πριν συγκαταθέσετε στην πραγματοποίηση του στα παιδιά σας να έχετε επισκεφθεί πρωτίστως καρδιολόγο ώστε να εξεταστεί το παιδί σας με υπέρηχογραφικό καρδιογράφημα .

(Σημείωση: Σύμφωνα με την οδηγία του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος καθηγητή Λάμπρου Συντώση δεν θα πραγματοποιηθεί το τεστ σε παιδιά της Α Δημοτικού)


ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟΥ TEST

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ